Roberto Jacketti & The Scooters: Een Nederlands icoon

Roberto Jacketti & The Scooters was een Nederlandse band die in de jaren 80 bekendheid verwierf, vooral met hun hit “I Save the Day”. De band, opgericht door Roberto Jacketti, bestond uit vijf leden, waaronder de zangeressen Marjon van Iwaarden en Elles de Graaf.

De opkomst van Roberto Jacketti & The Scooters

Roberto Jacketti & The Scooters werd opgericht in 1980 en begon als een coverband. Het duurde echter niet lang voordat ze hun eigen nummers begonnen te schrijven en op te treden in clubs en op festivals. In 1981 brachten ze hun eerste single “Make Me Cry” uit, maar het was hun derde single “I Save the Day” die hun doorbraak betekende.

Met “I Save the Day” bereikte de band de top 10 van de Nederlandse hitlijsten en werd het nummer een van de grootste hits van 1983. De band bracht in totaal drie albums uit en verschillende singles, maar het succes van “I Save the Day” werd nooit meer geëvenaard.

De invloed van Roberto Jacketti & The Scooters

Roberto Jacketti & The Scooters had een grote invloed op de Nederlandse muziekscene in de jaren 80. Ze waren een van de eerste Nederlandse bands die succesvolle Engelstalige nummers schreven en uitvoerden. De band was ook erg populair bij jongeren en stijliconen van die tijd. Hun kenmerkende look, met spijkerpakken en leren jacks, werd een trend.

De muziek van Roberto Jacketti & The Scooters wordt vaak omschreven als new wave en pop, met invloeden van rock en disco. Hun nummers waren energiek en dansbaar, en de band stond bekend om hun live-optredens.

De legacy van Roberto Jacketti & The Scooters

Hoewel Roberto Jacketti & The Scooters niet meer actief is, heeft de band nog steeds een grote schare fans. “I Save the Day” is nog steeds een populair nummer en wordt vaak gedraaid op radiozenders die jaren 80-muziek draaien. De band wordt vaak genoemd als een van de iconen van de Nederlandse popmuziek in de jaren 80.

Roberto Jacketti zelf is nog steeds actief in de muziekwereld en heeft verschillende soloalbums uitgebracht. In interviews heeft hij vaak teruggeblikt op de tijd van Roberto Jacketti & The Scooters en de invloed die de band had op zijn leven en carrière.

Conclusie

Roberto Jacketti & The Scooters was een van de meest iconische bands van de Nederlandse popmuziek in de jaren 80. Hun succesvolle Engelstalige nummers en kenmerkende look maakten hen een trendsetter. Hoewel de band niet meer actief is, blijft hun muziek populair en worden ze gezien als een belangrijke invloed op de Nederlandse muziekscene.