Over de knie laarzen: Een mode-icoon dat nooit uit de mode raakt

Over de knie laarzen zijn al decennialang een mode-icoon. Deze laarzen zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan elke garderobe, maar ook een praktische keuze voor de wintermaanden. Of je nu gaat voor een casual of een formele look, over de knie laarzen zijn een must-have accessoire. In dit artikel gaan we dieper in op de populariteit van over de knie laarzen in Nederland.

Wat zijn over de knie laarzen?

Over de knie laarzen zijn precies wat de naam doet vermoeden: laarzen die over de knie vallen. Deze laarzen zijn er in verschillende maten en modellen. Sommige laarzen hebben een hak, terwijl andere plat zijn. Over de knie laarzen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals leer, suède en synthetische stoffen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, van klassiek zwart tot felrood.

De geschiedenis van over de knie laarzen

Over de knie laarzen zijn al eeuwenlang een populaire keuze. In de middeleeuwen werden deze laarzen gedragen door mannen te paard, om hun benen te beschermen tegen takken en struiken. Later werden ze ook gedragen door vrouwen, vooral in combinatie met lange rokken. In de jaren ’60 en ’70 kregen over de knie laarzen een nieuwe impuls, vooral dankzij de opkomst van de minirok. Vandaag de dag zijn deze laarzen nog steeds een mode-icoon en worden ze gedragen door vrouwen van alle leeftijden.

Waarom zijn over de knie laarzen zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom over de knie laarzen zo populair zijn. Ten eerste zijn ze een veelzijdige keuze. Over de knie laarzen kunnen worden gedragen met een casual outfit, zoals een jeans en een trui, maar ook met een formele outfit, zoals een jurk of een rok. Ten tweede zijn over de knie laarzen praktisch. Ze houden je benen warm tijdens de koude wintermaanden en bieden bescherming tegen regen en sneeuw. Ten derde zijn over de knie laarzen gewoon stijlvol. Ze voegen een vleugje glamour toe aan elke outfit en maken je benen langer en slanker.

Hoe kun je over de knie laarzen dragen?

Over de knie laarzen kunnen op verschillende manieren worden gedragen, afhankelijk van de gelegenheid en je persoonlijke stijl. Hier zijn enkele tips:

Met een minirok

Over de knie laarzen zijn perfect te combineren met een minirok. Hierdoor wordt het accent gelegd op je benen en creëer je een sexy, maar stijlvolle look.

Met een jurk

Over de knie laarzen zijn ook prachtig te combineren met een jurk. Dit creëert een elegante en vrouwelijke look. Zorg ervoor dat de jurk niet te lang is, anders valt de nadruk niet op de laarzen.

Met een broek

Over de knie laarzen kunnen ook worden gedragen met een skinny jeans of een legging. Hierdoor worden je benen extra benadrukt en creëer je een casual, maar toch stijlvolle look.

Waar kun je over de knie laarzen kopen?

Over de knie laarzen zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en webshops. Hier zijn enkele suggesties:

Zalando

Zalando heeft een uitgebreide collectie over de knie laarzen, van verschillende merken en in verschillende prijsklassen.

Sacha

Bij Sacha vind je over de knie laarzen in verschillende kleuren en stijlen, van klassiek zwart tot felrood.

Van Haren

Van Haren heeft een betaalbare collectie over de knie laarzen, die perfect zijn voor wie op zoek is naar een koopje.

Hoe zorg je voor je over de knie laarzen?

Om ervoor te zorgen dat je over de knie laarzen lang meegaan, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips:

Waterdicht maken

Over de knie laarzen zijn gevoelig voor vocht en vuil. Maak ze daarom waterdicht met een speciale spray, voordat je ze draagt.

Opbergen

Bewaar je over de knie laarzen op een koele, droge plaats, bij voorkeur in een doos of een schoenenzak. Hierdoor blijven ze mooi en worden ze niet beschadigd.

Reinigen

Reinig je over de knie laarzen regelmatig met een zachte borstel en een speciale reiniger voor het materiaal. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen.

Conclusie

Over de knie laarzen zijn een mode-icoon dat nooit uit de mode raakt. Deze laarzen zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch en veelzijdig. Of je nu gaat voor een casual of een formele look, over de knie laarzen zijn een must-have accessoire. Door ze op de juiste manier te dragen en te verzorgen, kun je er jarenlang plezier van hebben.